Vă povesteam zilele trecute despre cum ar fi experiența unei nunți ca un festival. Această idee a pornit de la schimbările care au apărut în ultimii ani, datorate Generației Y.

Este binecunoscut faptul că această generație este tech-savvy, optimistă și foarte conectată. Există diferențe destul de mari între generația Y și părinții acestora – de la credințe de viață, echilibrul dintre muncă și viața personală și până la alegerile din viața personală. Astfel, dacă părinții organizau nunți tradiționale cu sute de invitați, astăzi, Milennials preferă nunțile restrânse în locații alternative.

LOCAȚIA DEVINE NECONVENȚIONALĂ

Millennials renunță la itinerarul clasic al nunților și încep să aleagă locații alternative pentru evenimentul lor. Depozite, hambare, cabane sau chiar peșteri sunt printre locațiile către care înclină aceștia.

Spațiile outdoor, grădini sau lacuri sunt preferate pentru a oficializa nunta. Tradiționalele elemente religioase ale altarului fiind păstrate.

Dacă înainte cele două evenimente, ceremonia și petrecerea, se întâmplau în locuri separate, tinerii preferă să le organizeze pe amândouă în același loc.

SURPRINDEREA INVITAŢILOR

Raportul Newlyed ne dezvăluie că o surpriză pentru invitaţi este defapt cel mai neaşteptat moment de entertainment. De exemplu, cuplurile aleg să-şi surprindă prietenii şi familia cu un moment de dansatori profesionişti, cover band, caricaturist sau un photo-booth.

SCHIMBĂRI – CEVA NOU, CEVA ÎMPRUMUTAT ŞI CEVA VECHI

În anii 90, cele mai multe nunţi arătau aşa: aruncarea buchetului, furatGeneratia Y Industria Nuntilorul miresei, tăierea tortului alb, dansul mirilor şi aruncarea cu orez către miri în semn de bucurie şi bogăţie. Astăzi, Generaţia Z aruncă o privire asupra acestor tradiţii şi deci ce păstrează, ce adaptează şi la ce renunţă.

De exemplu, dansul mirilor este mult mai personalizat – realizat de un coreograf profesionist. Au fost introduse candy bar-urile sau Midnight Snack/Breakfast cu un food truck de clătite, burgeri sau hotdogs.

PERSONALIZARE

Generatia Y Industria NuntilorÎn timp ce unele miresici merg în continuare pe albul clasic la rochiei, altele preferă ivory, blush, auriu şi roşu. Aceeaşi tendinţă este şi pentru domnişoarele (sau domnişori) de onoare, dacă până acum câţiva ani acestea erau identice, acum am văzut domnişoare cu rochii în culori pastelate sau modele total diferite. De asemenea, personalizarea se aplică şi în cazul inelelor, de la inele de logodnă vintage până la pietre colorate, lăsând la o parte inelele cu diamant, iar verighetele au inscripţionate mesaje sau elemente vizuale potrivite poveştii celor doi.

Generaţia Y a adus multe schimbări în organizarea nunţilor. Schimbări care au adus discuţii între aceştia şi părinţi, dar sunt discrepanţe ca şi în cazul altor domenii dintre cele două generaţii.