Siguranţa participanţilor tăi este cel mai important aspect pe care trebuie să îl ai în vedere în momentul în care planifici şi organizezi un eveniment. Nu este un obiectiv sau o strategie, este ceva ce este obligatoriu să se întâmple.
CUM ORGANIZEZI UN EVENIMENT ÎN CARE AI LUAT TOATE MĂSURILE DE SIGURANŢĂ?
În calitate de organizator de eveniment, este responsabilitatea ta să iei toate măsurile de siguranţă şi să le pui în planul evenimentului. Aici ne referim la:
- Gândeşte-te la mărimea şi tipul de eveniment.
Dacă evenimentul tău adună sute de oameni, ai nevoie de aprobări ISU pentru a îl organiza. Dacă de exemplu este o zi a companiei sau un campionat sportiv, ai nevoie de un echipaj special al ambulanţei. De asemenea, un echipaj special şi dedicat, care să-ţi asigure intrările şi buna desfăşurare a evenimentului.
- Cine sunt persoanele care vor lua parte la eveniment?
Vorbim de familii? Copii? Oameni în vârstă sau poate persoane cu dizabilităţi? Oricare ar fi profilul participantului ai nevoie să iei toate măsurile de siguranţă pentru aceştia.
- Care este locaţia evenimentului şi care este traseul până la locaţie?
Este o locaţie care are şi lac sau este la mare? În cazul acesta, pe lângă faptul că este nevoie să specifici care sunt zonele interzise, gândeşte-te să angajezi şi un salvamar. De asemenea, dacă oferi şi transport participanţilor asigură-te că le oferi toate condiţiile unui drum lung: pastile pentru răul de maşină, apă şi poate chiar şi nişte snack-uri.
- Ia în considerare vremea, durata şi perioada din zi.
Dacă se anunţă o vreme caniculară, asigură-te că oferi creme de soare, apă şi chiar pălării sau şepci, ori deopotrivă dacă plouă vorbim de pelerine de ploaie. Dacă evenimentul se desfăşoară toată ziua, pune la dispoziţia participanţilor pauze scurte de hidratare sau mini cofee-break-uri.
Siguranţa unui eveniment este un lucru crucial. Înainte să te apuci să-l planifici poţi realiza un Risk Assessment în care poţi simula absolut toate aspectele ce pot interveni în cadrul evenimentului tău.
Acestea sunt mici detalii care pot face diferenţa, între un eveniment mediocru şi un eveniment în care participanţii tăi se simt foarte bine, nu suferă ulterior şi la final îţi vor spune “abia aştept următorul eveniment”.