Primul pas în îndeplinirea obiectivelor unui eveniment este, surprinzător sau nu, alegerea potrivită a locației. Locație Indoor sau Outdoor? Răspunsul poate părea ultimul detaliu, însă în funcție de locație poți avea un eveniment de succes cu entuziasm, nivelul potrivit al energiei și bineînțeles impactul obiectivelor activitatilor desfășurate în eveniment.

Iată mai jos o analiză a ambelor opțiuni, cu avantaje și dezavantaje pentru a o alege pe cea potrivită pentru echipa ta.

Eveniment Outdoor

Vremea frumoasă este unul dintre motivele pentru care se aleg evenimentele outdoor. În primul rând, pentru aceia dintre noi care-și petrec marea majoritate a timpului într-un birou, chiar dacă vorbim și de open space-uri, să stai câteva ore bune înconjurat de natură și aer curat poate fi un imbold, un boost de energie și inspirație.

În timp ce vremea este un avantaj, aceasta poate constitui și un mare dezavantaj. Nicio aplicație pentru vreme sau știre nu îți poate garanta 100% previziunile. Dar, aici intervine planificarea în detaliu: activități de back-up, corturi și bineinteles, pelerinele de ploaie în cazul în care se dorește ca activitatea să se desfășoare în continuare afară.

Pe checklistul unui event manager pentru un eveniment outdoor găsim:

  • Surse de electricitate;
  • Protecție solară și protecție anti-țânțari;
  • Corturi și locuri pentru pauze la umbră;
  • Apă.

Conectarea cu natura scade șansele de burn-out, calmează și destresează. De aceea, sunt preferate activitățile care vin în susținerea acestora – fie un teambuilding cu activități ușor sportive, fie inflatables fun, activități creative sau chiar explorarea spațiilor prin intermediul unui treasure hunt digital.

eveniment indoor sau outdoorEveniment Indoor

Un eveniment indoor acoperă multe din posiblele provocări ale unui eveniment outdoor. Temperatura sau vremea capricioasă nu mai creaza disconfort sau schimbări de planuri.

Dar și în cazul evenimentelor indoor trebuie să ții cont de câteva detalii pentru a avea un eveniment flawless:

  • Spațiul în care se desfășoară evenimentul să fie potrivit activităților și mărimii grupului;
  • Spații pentru coffee-breaks;
  • Echipamentele tehnice necesare.

Agenda evenimentului trebuie să fie construită astfel încât participanții să se poată deconecta de la task-urile de zi cu zi, iar atmosfera biroului să nu fie adusă în cea a evenimentului.

Așadar, Eveniment Indoor sau Outdoor?

Pentru a lua decizia potrivită ține cont de preferințele grupului, sezonul, obiectivele evenimentuluișsi resursele necesare.

Indiferent de tipul de eveniment dorit, la Lagoo ai posibilitatea să te bucuri de natură, lac sau de corturile pentru evenimente.