De-a lungul timpului, am întâlnit două categorii: cei care își aleg în primă fază data și ulterior caută locația în funcție de data aleasă și cei care își aleg locația, iar în funcție de disponibilitatea  acesteia aleg și data.

Locația este al treilea personaj al nunții. Folosește-te de ea pentru a comunica evenimentul tău, crează o poveste și transmite mesajul tău prin intermediul ei.

Mai jos sunt o serie de observații în ceea ce privește alegerea locației.

Estimează numărul de invitați

Din moment ce locațiile de evenimente au limitări în ceea ce privește găzduirea unui anumit număr de persoane, specialiștii în organizarea de evenimente recomandă estimarea numărului minim de invitați. Astfel, e mai ușor să adaugi locuri și meniuri decât să scazi, unde există și riscul de a plăti.

 

Setează un buget

Pornește de la creionarea întregului buget al evenimentului, alocă-l pe linii mari – locație, entertainment, transport, cazare etc – și ulterior începe să cauți locația mult dorită în funcție de cele două puncte deja menționate: număr de invitați și buget.

De îndata ce aspectele administrative sunt setate, mergem mai departe în aspectele ce țin direct de detaliile locației.

 

Parcarea pentru Invitați și Furnizori

De cele mai multe ori, acestea sunt diferite, furnizorii din cadrul evenimentului tău având acces la „culise”, astfel că și parcarea pentru ei trebuie să fie cât mai aproape.

Pentru invitații tău care sosesc cu propria mașină sau există transport către locație însă acesta va fi prezent pe întreg parcursul evenimentului, este nevoie de parcare. Discută aceste aspecte cu organizatorul tău sau cu locația în sine.

 

alegerea-locatiei-nuntii

Tematica Evenimentului tău

Desigur că din momentul logodnei, fiecare începe să se gândească la povestea evenimentului. De-a lungul timpului am văzut teme de eveniment extraordinare – romantic, boem, super-eroi, tradițional, casual, prohibition, fancy.

 

Lumina Locației

Dacă de exemplu locația este una întunecată poate fi o muncă dificilă pentr fotograf să surprindă toate detaliile evenimentului tău. Astfel, discută cu organizatorul sau reprezentantul locației dacă se pot adăuga lumini suplimentare sau este nevoie să discuți cu un furnizor extern.

 

Meniul întregului eveniment

De cele mai multe ori locația dispune de catering propriu, de aceea îți recomandăm să participi la o degustare. Ține cont de preferințele invitaților tăi sau dacă există persoane cu restricții, iar la degustare invită-i și pe părinți sau prieteni apropiați. De asemenea, discută și despre meniul de băuturi.

 

Transportul până la locație

Vorbeam mai sus despre parcare și menționam de transportul invitaților tăi. Fie că vorbim de mini-bus-uri sau bus-uri acesta este un detaliu care contează pentru aceștia. Asigură-te că alegi varianta optimă atât pentru ei cât și pentru tine.

 

Festivitate Religioasă

Dacă te decizi ca festivitatea religioasă să aibe loc tot în cadrul locației petrecerii, pe lângă detaliile stabilite cu preotul trebuie să discuți și cu locația dacă există spațiul pentru aceasta.

 

Asigură-te că știi tot despre locație

În momentul în care vizionezi locația, surprinde toate detaliile care te interesează. De asemenea, cere-i reprezentantului locației și informații despre restricții – de exemplu nivelul sunetului.

Locația trebuie să spună povestea voastră de dragoste, de la elemente de decor, meniuri, entertainment sau așezarea meselor.

Dacă îți surâde o nuntă în mijlocul naturii, te invităm la Lagoo!

Vezi Locatia