Care este culoarea cu care asociați Crăciunul? Unii ar fi tentați să spună roșu, alții alb sau poate verde. Culorile Crăciunului au pornit din tradițiile din vestul și nordul Europei, unde Crăciunul are loc în mijlocul iernii, când este frig și întuneric.

(APROAPE) ORICE NUANȚĂ POATE FI POTRIVITĂ

Deși roșul, verdele, auriul și argintiul sunt printre culorile adesea folosite în decorațiunile de Crăciun, orice culoare poate crea atmosfera potrivită.

Majoritatea culorilor de adâncime și intensitate egală se vor armoniza între ele. Același lucru se aplică și la culorile pastel – roz, piersică, culoarea untului, liliacul sau verdele mentă – sau la tonurile bijuteriilor vintage – albastru marin, hunter green și roșu profund.

Cele mai multe dintre ele se combină bine cu perlele și cristalele albe și în tonuri de fildeș. De asemenea, tonurile metalice, cum ar fi aurul, argintul, fierul sau alama arată foarte bine lângă orice culoare. Iată câteva sugestii de combinații:

  • Roșu și verde,
  • Roșu și alb,
  • Verde și alb,
  • Alb total,
  • Orice culoare cu auriu, alb sau argintiu,
  • Alb, albastru și argintiu,
  • Ivoire și auriu prăfuit,
  • Sage Green, Ivoire și Pewter,
  • Mov deschis, albastru și verde,
  • Icy Blue, Lilac și argintiu,
  • Tonuri de toamnă – bej, maro, auriu și rugină,
  • Forest Green, Burgundy și auriu

Iată semnificația celor mai folosite culori de Crăciun:

VERDE

Își are originile în plantele veșnic verzi, cum ar fi vâscul, care au fost folosite pentru a lumina clădirile în timpul iernilor întunecoase. De asemenea, este un reminder ca vine primăvara.

Romanii le schimbau în timpul lunii ianuarie, în semn de noroc. Egiptenii aduceau ramuri de palmier. Astăzi, culoarea verde este adusă în casele oamenilor prin brazii de Crăciun.

ROȘU

Roșul își are originile în piesele de teatru bisericești, când merele și Copacul Cunoașterii Binelui și Răului reprezintă căderea în păcat al lui Adam. De asemenea, este culoarea robelor episcopilor, a hainelor lui Moș Nicolae și ulterior a lui Moș Crăciun.

AURIU

Culoarea soarelui și a luminii, foarte importante în perioada întunecată a iernii. De asemenea, roșul și auriul sunt adesea asociate și cu focul, căldura.

De asemenea, aurul a fost unul dintre cadourile aduse lui Iisus și reprezintă și steaua pe care au urmat-o magii.

ALB

Asociat adesea cu puritatea și pacea. De asemenea, zăpada.

În anumite culturi, copacii de Crăciun sunt împodobiți cu dulciuri, iar turta dulce are o glazură albă reprezentând pâinea adusă ca ofrandă lui Iisus.

În culturile ortodoxe bisericile sunt decorate cu sfeșnice albe.

ALBASTRU

Adesea este asociat cu Fecioara Maria. În vremurile medievale, albastru era culoarea roialității, fiind mai scumpă decât auriul. În majoritatea picturilor, Fecioara Maria poarta haine albastre.

În plus…. joacă-te!

FUNDIȚELE

Fundițele și paglicile sunt elementele cel mai des folosite în decorațiunile de Crăciun. Gingășia lor poate fi punte perfectă în cromatica decorațiunilor. De exemplu, o panglică aurie cu dungi roșii spune clar: Crăciun. Folosește-te de paglici pentru a adăuga culoare și pentru a crea un vibe de vacanță în cadrul evenimentului tău.

culorile craciunului

culorile craciunului

culorile craciunului

culorile craciunului

culorile craciunului

culorile craciunului

culorile craciunului